Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей забрани каквито и да

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей забрани каквито и да
Коментари Харесай

Иранският върховен лидер: Нито война, нито преговори със САЩ!

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей забрани каквито и да било директни договаряния със Съединените щати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той отхвърли предлагането за диалози без предварителни условия, отправено предишния месец от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" Забранявам воденето на каквито и да било договаряния с Америка... Америка в никакъв случай не остава вярна на своите обещания, дадени в договаряния... просто споделя празни думи... и в никакъв случай не се отхвърля от задачите си в договаряния ", съобщи аятолах Хаменей, представен от иранската държавна телевизия.

Иранският висш водач означи, че " представители на американските управляващи приказват от известно време за нас с цинизъм ", съобщи Франс прес.

" Освен глобите, (американците) приказват за война и договаряния. Нека кажа по този мотив няколко думи на народа: НЯМА ДА ИМА ВОЙНА, НИТО ПРЕГОВОРИ СЪС СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ", написа на британски в акаунта си в Туитър аятолах Хаменей, представен от Франс прес.

Иранският висш водач сподели, че Съединени американски щати " преувеличават опцията за война с Иран ", съобщи Ройтерс.

" Няма да има война. Ние в никакъв случай не сме започвали война и (Съединените щати) няма да влязат във военна борба с Иран ", акцентира той.

Иранският висш водач направи това изказване на фона на спекулациите, че страната му може да се върне на масата за договаряния, откакто Съединените щати се отдръпнаха от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия и възвърнаха глобите против Иран, отбелязва Франс прес.

Иран няма да промени своята политика в Близкия изток макар засилващия се американски напън да ограничи дейностите си в района, разгласи през днешния ден иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

Той сподели пред катарската телевизия Ал Джазира, че " Иран няма да промени своите политики в района поради американските наказания и закани ".

Иранската организация за атомна сила (ИОАЕ) посъветва управлението Иран да остане в съглашението от 2015 година за нуклеарната си стратегия, съобщи ДПА.

След като Съединени американски щати се отдръпнаха едностранно от договорката, Европейският съюз застана на страната на Иран и политически, и стопански. Ако Иран напусне съглашението, той ще загуби тази поддръжка, сподели представителят на ИОАЕ Бехруз Камалванди.

Сделката лимитира нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на повдигане на интернационалните наказания против него, напомня ДПА.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР