Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей изключи всякаква възможност за

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей изключи всякаква възможност за
Коментари Харесай

Хаменей изключи всякаква възможност за преговори със САЩ

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей изключи всякаква опция за договаряния със Съединените щати. Той бе безапелационен, че политиката на Вашингтон на използване на оптимален напън ще се провали. Това е позицията на цялото иранско държавно управление.

"Между управляващите на Иран и Съединени американски щати няма да има договаряния на никакво ниво. Провеждането на такива контакти би означавало триумф на американската политика над Иран ", сподели Хаменей, само че добави, че в случай че Съединени американски щати се върнат в иранското нуклеарно съглашение, Иран може да води разговор с тях.

"В противоположен случай не може да става дума за никакви договаряния нито в Ню Йорк, нито където и да било ", сподели иранският нравствен водач.

Повод за коментара е, че в понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна, че може да се срещне с иранския си сътрудник Хасан Рохани в границите на Генералната асамблея на Организация на обединените нации в края на месеца и че той не би възразил на такава среща.

Рохани обаче няма желание да се среща с американския президент. Вчера той упрекна Израел и Съединени американски щати за напрежението в Близкия изток, преди тристранната среща в Анкара с съветските и турските му сътрудници за Сирия.

"Днес това, което се случва в този район и визира доста страни по света, е резултат от неправилни проекти и конспирации на Съединените щати. Декларирахме непрестанно, че районните въпроси би трябвало да се вземат решение от районните страни и посредством разговор. Ако желаеме установяването на същинска сигурност в този район, би трябвало да бъде спряна изцяло експанзията от страна на Съединени американски щати и провокативните намеси от ционисткия режим. В противоположен случай ще станем очевидци на продължаването на несигурността ", сподели Рохани.

Миналата седмица Техеран прикани Съединени американски щати да прекратят политиката си на "максимален напън " против Техеран и предизвести, че страната му ще продължи да понижава уговорките си към нуклеарната договорка от 2015 година, в случай че е нужно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР