Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф обяви, че на среща

...
Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф обяви, че на среща
Коментари Харесай

Зариф в Москва: Русия потвърди ангажимента си към ядрената сделка с Иран

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф разгласи, че на среща с сътрудника си в Москва Русия е удостоверила готовността си да съблюдава нуклеарното съглашение с Ислямската република, осведоми " Ройтерс ", базирайки се на РИА Новости.

Зариф акцентира по време на среща с външния министър Сергей Лавров в съветската столица, че Русия и Иран ще създадат всичко за спасяването на съглашението след решението на Съединени американски щати от предходната седмица да денонсират договорката.

 Тръмп: Оттегляме се! Не би трябвало Иран да има атомна бомба Обновена
Тръмп: Оттегляме се! Не би трябвало Иран да има атомна бомба

Съединени американски щати вкарват и наказания против Техеран

Лавров съобщи от своя страна, представен от съветски медии, че Москва и другите участници в съглашението " имат законни ползи ", които " би трябвало взаимно да бъдат защитавани ".

Руският министър се срещна със Зариф, с цел да обсъдят нуклеарното съглашение. Сергей Лавров добави, че Москва " възнамерява контакти " с другите страни в договорката през идващите дни.

Зариф разяснява, че позицията на Москва е " окуражителна " и изрази вяра, че Ислямската република може да откри метод за съдействие по договорката без Съединени американски щати.

" За страдание митингът против интернационалните правила и закони се трансформира в нормална процедура за държавното управление на Съединени американски щати... " Съвместният изчерпателен проект за деяние " (JCPOA) подхожда на салдото на уговорките сред иранската страна и Европа, и изключително Съединени американски щати, и несъмнено този баланс беше нарушен след отдръпването на Съединени американски щати ", оплака се Зариф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР