Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви днес, че САЩ

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви днес, че САЩ
Коментари Харесай

Иранският външен министър: САЩ готвят преврат в страната ни

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати са образували в Държавния департамент група за деяние, която да приготви държавен прелом в неговата страна. Първият посланик на Иран написа това през днешния ден в Туитър, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Преди 65 години Съединени американски щати смъкнаха определеното от народа демократично държавно управление на Мосадък, възвърнаха диктатурата и подчиниха иранците за идващите 25 години. Сега група за деяние (в Държавния департамент) възнамерява да направи същото посредством напън, дезинформация и измама. Тя няма да успее ", се споделя в текста.

Преди два дни бе обявено, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо е формирал група за съгласуване на американската политика по отношение на Иран. За неин началник беше назначен Брайън Хук, който ще стане специфичен представител на Съединени американски щати за Иран.

По думите на Помпейо групата ще провежда взаимоотношението на Съединени американски щати със страни, споделящи американските оценки за " иранската опасност ". Хук съобщи пред публицисти, че е " чисто съвпадане " разгласяването на тази вест в дните към годишнината от интервенцията на американски и английски секрети служби за събаряне на държавното управление на премиера-реформатор Мохамед Мосадък през 1953 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР