Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че „стратегическа цел“

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че „стратегическа цел“
Коментари Харесай

Иранският външен министър заяви, че САЩ карат Техеран да напусне ядреното споразумение

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че „ стратегическа цел “ на Съединени американски щати е накара Техеран да напусне нуклеарното съглашение от 2015 година, написа Tehran Times, представен от ИА " Фокус ".
„ Това не значи, че в последна сметка няма да излезем от съглашението при избрани условия, само че сме наясно, че това е задачата на Вашингтон “, съобщи Зариф. Той уточни, че европейските страни, както и Русия и Китай търсят способи да запазят съглашението за иранската нуклеарна стратегия. „ Дори и най-близките съдружници на Съединени американски щати желаят опазване на съглашението “, означи министърът.
На 8 май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично изтегли страната си от подкрепяното от Организация на обединените нации нуклеарно съглашение и вкара едностранни наказания против Иран. Техеран предизвести, че в случай че ползите му не бъдат обезпечени съгласно съглашението, той ще възобнови нуклеарната си активност със доста по-голяма скорост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР