Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че страната му

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че страната му
Коментари Харесай

Иран не иска нова ядрена сделка

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че страната му не е заинтригувана от договаряния с Вашингтон, само че в случай че има ходатайство, то би трябвало да се концентрира върху връщането на Съединени американски щати в нуклеарното съглашение от 2015 година, което те предходната година напуснаха, съобщи Ройтерс.

Зариф съобщи това след срещата си във Финландия със своя сътрудник Пека Хаависто, който сподели, че Европа прави всичко допустимо да избави съглашението. Финландският министър означи, че без значение от натиска от страна на Съединени американски щати европейските компании, страната му и Европейският съюз поддържат финансовия механизъм (INSTEX), основан през януари от Германия, Франция и Англия, показва ТАСС.

Междубанковият механизъм теоретично дава опция да се реализират разплащания с Иран, заобикаляйки американските наказания. На срещата с Хаависто Зариф сподели, че Техеран има благоприятни условия да подсигурява сигурността в Персийския залив и е подготвен да работи в тази посока. Според прессъобщение на иранското външно министерство Зариф е изтъкнал също нуждата от промени в региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР