Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пусна в Туитър карта

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пусна в Туитър карта
Коментари Харесай

Напрежението расте! Иран показа карти къде е свален американският дрон, Тръмп пък се закани, че...

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пусна в Туитър карта с точни координати. Според него те демонстрират, че сваленият в четвъртък от Иран американски дрон се е намирал в териториалното въздушно пространство на Иран, написа Блиц.

 

На картата са изобразени и два жълти квадрата по маршрута на дрона. Според данните те отбелязват изпратени на дрона ирански радио предизвестия.
 
„ Не може да има подозрение къде се е намирал безпилотният аероплан, когато е бил свален “, съобщи Зариф.

Припомняме, че по-рано иранската организация за гражданска авиация разгласи, че въздушното пространство на Иран е безвредно за преминаващи над него авиолинии. 

" Контролираното от Иран въздушно пространство над Персийския залив и други въздушни направления са изцяло безвредни ", сподели представителят на службата за гражданска авиация Реза Джафарзадех. Американското Федерално авиационно ръководство издаде в четвъртък извънредна заповед, с която забрани американски авиопревозвачи да минават над морската територия в следеното от Техеран въздушно пространство над Ормузкия пролив и Оманския залив. Някои интернационалните авиолинии подхващат сходни защитни ограничения.

От своя страна пък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред публицисти в Белия дом, че ще наложи спомагателни наказания на Иран, с цел да му попречи да се снабди с нуклеарни оръжия и че опцията да бъдат предприети военни дейности против Иран " остава на масата ".

" Въвеждаме спомагателни наказания против Иран. В някои случаи придвижваме нещата постепенно, само че в други случаи действаме бързо ", съобщи Тръмп. Президентът на Съединени американски щати увери, че в случай че иранците се откажат от нуклеарната си стратегия, той ще стане най-хубавият им другар.  " Няма да допуснем Иран да се снабди с нуклеарно оръжие и когато те одобряват това, ще имат богата страна, ще са толкоз щастливи и аз ще съм им най-хубавият другар. Надявам се това да се случи ", сподели Тръмп.

Той изрази подготвеност Съединени американски щати бързо да реализират съглашение с Иран, което да съживи иранската стопанска система. " Ще го назовем " Да създадем Иран още веднъж популярен ", сподели Тръмп. Тръмп благодари на Иран, че не е свалил в четвъртък пилотиран американски разследващ аероплан. Президентът дефинира като " доста умно " решението на Иран да не се открива огън по пилотирания аероплан, който е летял паралелно със сваления американски дрон. 

Въпреки това Съединените щати привикват закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Иран. На него ще бъдат показани доказателства, че Техеран е виновен за нападенията против танкери в региона на Персийския залив. Отношенията сред Техеран и Вашингтон внезапно се утежниха преди година, когато президентът Тръмп отдръпна страната от 6-странното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран.
 

For more visual detail on the path, location, and point of impact of the U.S. military drone Iran shot down on Thursday, and of the waters over which it was flying, see these maps and coordinates.

There can be no doubt about where the vessel was when it was brought down. pic.twitter.com/eInqIYolaS
— Javad Zarif (@JZarif) June 22, 2019
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР