Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф призова Доналд Тръмп да

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф призова Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Зариф призова Тръмп към дипломация и да не вярва в изопачена световна история

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф прикани Доналд Тръмп да разрешат по дипломатически път несъгласията сред двете страни и да не се въздейства от съветници и съдружници, които съгласно него тласкат Вашингтон към война с Техеран, написа Зариф на страницата си в Туитър.

" В продължение на хилядолетия иранците оцеляват против всеки агресор ... Съединени американски щати похарчиха 7 трилиона $ и реки от кръв в нашия район в най-големия си неуспех след Виетнам ", добавя Зариф.

For millennia, Iranians have outlasted every aggressor.

But, the US has spent $7 trillion & rivers of blood in our region, in its biggest failure since Vietnam. @realDonaldTrump: reject #B_Team's fake history & its thirst for #ForeverWar.

Diplomacy=prudence; never weakness. pic.twitter.com/geTZIIcrRa
— Javad Zarif (@JZarif) July 30, 2019  Повечето американци утвърждават военни дейности против Иран и КНДР
Повечето американци утвърждават военни дейности против Иран и КНДР

60 на 100 интервюираните имат вяра, че КНДР и Иран са действителна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати

" Доналд Тръмп, отхвърли подправената история на екипа Б (б.р. състоящ се, както Зариф неведнъж разяснява, от Джон Болтън, израелския министър председател Бенямин Нетаняху, както и Саудитска Арабия и престолонаследник) и тяхната жадност за безкрайна война ", разяснява Зариф.

" Дипломатията е равносилна на здравомислие, а не на уязвимост ", написа още той.

Под своя пост, иранският външен министър разгласява фрагмент от документ на помощника на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън, оповестена на 11 септември 2017 година, в който той се изрече срещу интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран.

В същото време Зариф акцентира думите на Болтън, че " Иран в никакъв случай не е печелил война, само че в никакъв случай не е губил договаряния ".

Самият Тръмп писа в понеделник: " Само не забравяйте, че иранците в никакъв случай не завоюваха война, само че в никакъв случай не изгубиха договаряния ".

Just remember, the Iranians never won a war, but never lost a negotiation!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 29, 2019  Съединени американски щати публично канят Германия за морска задача в Ормуз
Съединени американски щати публично канят Германия за морска задача в Ормуз

" Помолихме Германия дружно с Франция и Обединеното кралство да оказват помощ за потушаването на иранската експанзия в протока "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР