Иранският танкер, задържан в Гибралтар, вече е освободен. Техеран предупреди

...
Иранският танкер, задържан в Гибралтар, вече е освободен. Техеран предупреди
Коментари Харесай

Гибралтар освободи иранския танкер

Иранският танкер, арестуван в Гибралтар, към този момент е освободен. Техеран предизвести Съединените щати да не се пробват да задържат танкера в намерено море, тъй като това би имало тежки последствия.

След месец и половина насилствен престой в Гибралтар, иранският танкер отплава в среднощ българско време и се насочи към пристанището в Каламата, Гърция. Натоварен с над 2 милиона барела нефт, плавателният съд беше арестуван на 4 юли от английски морски пехотинци по съмнение че товарът му е за Сирия в нарушаване на наложените от Европейския съюз наказания. На 15 август гибралтарски те управляващи взеха решение да го освободят. Техеран предизвести, че възможни опити на Вашингтон за задържане на кораба оттук насетне биха заплашили сигурността на корабоплаването в намерено море.
Абас Мусави, представител на иранското външно министерство: Иран към този момент насочи предизвестия към Съединените щати по формалните канали, изключително посредством посолството на Швейцария, да не вършат сходна неточност, тъй като ги чакат тежки последствия.
Швейцария съставлява американските ползи в Иран, който няма дипломатически връзки със Съединените щати.

След решението на Гибралтар да пусне танкера, американското правосъдно министерство издаде заповед за задържането му поради противозаконен достъп до американската финансова система за доставки до Сирия. Гибралтар обаче нямаше съображение за по-продължително задържане на танкера, защото глобите на Европа и Съединени американски щати са разнообразни.

Остава въпросът по кое време ще бъде освободен английския танкер " Стена Имперо ", арестуван от Иран в Ормузкия пролив. съгласно Техеран - за нарушение на интернационалните правила на мореплаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР