Иранският президент Хасан Рухани заяви, че Техеран ще реагира адекватно

...
Иранският президент Хасан Рухани заяви, че Техеран ще реагира адекватно
Коментари Харесай

Техеран ще "реагира адекватно" на новите санкции на САЩ

Иранският президент Хасан Рухани съобщи, че Техеран ще " реагира съответно " на новите наказания на Съединени американски щати, само че и че страната остава ангажирана с нуклеарната си договорка със международните сили.

" Ислямска република Иран постоянно ще се придържа към интернационалните си задължения ", сподели той на съвещание на кабинета. „ Но в случай че Съединени американски щати желаят да вкарват нови наказания под какъвто и да е предлог, ще реагираме по подобаващ метод. Ние няма да прощаваме нарушаванията на американците и ще им се противопоставяме ", добави президентът.

Рухани упрекна Вашингтон в " лицемерие ", предава Агенция Франс Прес. " От една страна, Съединени американски щати изпращат публични отчети до Конгреса, потвърждавайки, че Иран е изцяло предан към нуклеарната договорка. От друга страна, те търсят нови наказания под разнообразни извинения отвън логиката ", сподели той.

Президентът подлага на критика американския си сътрудник Доналд Тръмп, че е нарушил интернационалните покупко-продажби с Куба, Северна Корея и изменението на климата.

Припомняме, че през вчерашния ден Съединени американски щати оповестиха, че са приели нови наказания против Иран по отношение на балистичната стратегия на страната и определяната от Вашингтон като поддръжка за терористични групи в Близкия изток.

Санкциите, оповестени от Държавния департамент, са ориентирани против 18 обособени лица или организации, за които се счита, че поддържат програмата за балистични ракети на Техеран или елитните военни елементи на Републиканската армия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР