Иранският президент Хасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е

...
Иранският президент Хасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е
Коментари Харесай

Иранският президент призова новия парламент да си сътрудничи с кабинета

Иранският президент Хасан Рохани  Хасан Рохани Седмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август прикани депутатите да си сътрудничат с държавното управление му в тирада на откриващата сесия на новия парламент.

Органът на законодателната враст бе формиран след изборите през февруари, извоювани от сериозни към политиката на Рохани консерватори, съобщи Агенция Франс Прес.

"Надявам се, че в оставащата на това държавно управление една година (преди плануваните за пролетта на 2021 година президентски избори), ще успеем да си сътрудничим и да работим дружно ", сподели Рохани.

Рохани, на който конституцията не разрешава да се бори за нов мандат следващата година, прикани депутатите - групово и самостоятелно, да слагат националния интерес над частните ползи, над ползите на партията или изборния си регион.

Президентът за следващ път разкритикува психическата война и икономическия тероризъм на Съединени американски щати и съобщи, че иранската нация се е изправила против врага и му е нанесла проваляне.

Иран: Ще потопяваме кораби на Съединени американски щати

Рохани похвали резултатите на държавното управление си в провокираната от ковид санитарна рецесия, които по думите му са мотив за огромна горделивост за народа и ръководещите, и съобщи, че Ислямската република е една от страните, които са отбелязали триумф в битката с вируса.

По последни публични данни в Иран има над 7500 умряли от новия ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР