Иранският президент Хасан Рохани заяви днес, че би било грешка

...
Иранският президент Хасан Рохани заяви днес, че би било грешка
Коментари Харесай

Президентът на Иран: Хората просто искат повече права

Иранският президент Хасан Рохани съобщи през днешния ден, че би било неточност да се гледа на митингите, разтърсващи страната, просто като на непозната интрига, съобщи ДПА.

" Проблемите на хората са не просто стопански, те желаят също повече свободи ", съобщи Рохани на изключителна среща по сигурността, индиректно критикувайки твърдолинейните представители на режима, които се опълчват на опитите му да прокара политически и културни промени.

" Но това държавно управление не е сложило всичко под контрола си ", добави президентът, визирайки обстоятелството, че окончателното решение по доста основни въпроси се взема от консервативни духовници, които заемат значими постове във властта. Имайки поради това, Рохани означи, че митингите би трябвало да бъдат считани за опция, а не за заплаха.

От предишния четвъртък хиляди иранци стачкуват против високата цена на живота, безработицата и близкоизточната политика на Техеран макар предизвестията от страна на представители на силите за сигурност. По-рано през днешния ден иранската държавна телевизия заяви, че до момента 12 души са били убити по време на митингите в цялата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР