Иранският президент Хасан Рохани заяви, че страната му ще произвежда

...
Иранският президент Хасан Рохани заяви, че страната му ще произвежда
Коментари Харесай

Рохани: Иран няма намерение да напада съседите си

Иранският президент Хасан Рохани съобщи, че страната му ще създава и получава всевъзможни типове оръжие, в случай че се постанова, предава ТАСС. Рохани направил изказването в Техеран на гала за Деня на армията, отбелязва локалната организация Mehr.

" Искаме да съобщим на целия свят, че ще произведем или получим всевъзможни типове въоръжение, които ще ни бъдат нужни. Не чакаме и няма да чакаме утвърждение от тяхна (на непознатите държави) страна ", споделил Рохани. Той подчертал, че Иран води политика на добросъседство със страните в района и чака същото от тях.

Иранският президент акцентира, че „ единственият път за решаването на проблемите е разговорът " и по едно и също време с развиването на армията Техеран ще продължи да се афишира срещу въоръжените спорове.

Според Рохани голям брой страни „ употребяват терористичните организации “, с цел да реализиран задачите си в Близкия Изток.

Франс прес цитира думите му, че Иран няма никакво потребност и желание да атакува нито една друга страна.

" Ние сме голяма страна с великански запаси, ние сме огромна цивилизована нация и през последните десетки или стотици години Иран не е упражнил експанзия против нито един собствен комшия или страна в района “, заявява Рохани.

Заради намесата на страната на Башар Асад в Сирия (заедно с Русия) и в Иран – в името на борбата против ДАЕШ, както и заради битката за районно въздействие със Саудитска Арабия, Иран е обвиняван често от Вашингтон, Рияд и Запада, че дестабилизира Близкия Изток.

От своя страна Техеран постоянно упреква Запада, че е причина за всички несгоди в района, тъй като води „ империалистична “ политика и поддържа Израел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР