Иранският президент Хасан Рохани реагира гневно на изявлението на американския

...
Иранският президент Хасан Рохани реагира гневно на изявлението на американския
Коментари Харесай

Рохани: Ислямската република и ядрената сделка днес са по-стабилни от всякога“

Иранският президент Хасан Рохани реагира яростно на изказването на американския президент Доналд Тръмп за смяна на тактиката на Вашингтон по отношение на Техеран.

„ Иран в никакъв случай няма да се поколебае да отвърне уместно, в случай че националните му ползи бъдат застрашени “, съобщи Рохани в телевизионно послание, представено от международните осведомителни организации. Той добави, че страната му ще удвои напъните си за рационализиране на въоръжението си, предопределено за въздържане.

Същевременно Рохани увери, че Техеран ще съблюдава нуклеарната договорка от 2015 година, до момента в който тя подсигурява националните му ползи. „ Ислямската република и нуклеарната договорка през днешния ден са по-стабилни от всеки път “, съобщи иранският президент.

Той не спести на Тръмп нападки против американската политика, като да вземем за пример, че Съединените щати единствени са употребявали нуклеарно оръжие и че по време на Иранско-иракската война през 80-те години на предишния век са подкрепили иракските агресори. Затова антиамериканските лозунги в Иран били против политиката на Съединените щати, а не против елементарните американци.

Рохани се зарече страната му да продължи да се бори с районния тероризъм и да не се поддава на никакъв външен напън. Той предизвести още Тръмп, че ще остане изолиран във враждебната си политика към Техеран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР