Иранският президент Хасан Рохани обяви днес, че носенето на маски

...
Иранският президент Хасан Рохани обяви днес, че носенето на маски
Коментари Харесай

Носенето на маска става задължително в Иран от идната седмица

Иранският президент Хасан Рохани разгласи през днешния ден, че носенето на маски ще бъде наложително от идната седмица на някои публични места поради ковид. В най-засегнатите от пандемията региони на страната ще бъде позволено и връщането на рестрикциите, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В Иран в никакъв случай не е имало обща карантина. Но публичните събития бяха анулирани, а несъществените търговски обекти и учебните заведения бяха затворени през март. Ограниченията обаче започнаха да се подвигат през април.

Коронавирусната зараза ще продължи до 2022 година, съгласно иранския здравен министър

В Иран има над 10 000 умряли от Ковид-19 и над 220 000 случая на болест. Данните демонстрират наклонност за увеличение на новите случаи на болест от началото на май. Ето за какво ще бъде наложително носенето на маските и то ще е в действие до 22 юли. Мярката ще се удължи след тази дата, в случай че е належащо.

Министерството на здравеопазването приготвя и лист на местата с рисково събиране на хора, само че не се оповестява какви ще са възможните наказания, в случай че наредбите не бъдат спазени.

Над 9500 станаха жертвите на ковид в Иран

Редица ирански провинции към този момент са в по този начин наречената алена категория, което значи, че болестта се популяризира най-вече там. Те ще могат да вкарат още веднъж известни ограничавания за популацията.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР