Иранският президент Хасан Рохани обвини САЩ в безмилостен икономически тероризъм

...
Иранският президент Хасан Рохани обвини САЩ в безмилостен икономически тероризъм
Коментари Харесай

Иран отправи тежки обвинения към САЩ пред ООН

Иранският президент Хасан Рохани упрекна Съединени американски щати в " безсърдечен стопански тероризъм и интернационално пиратство ", съобщи Associated Press.
В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации Рохани съобщи, че Иран няма да договаря по нуклеарната си стратегия, до момента в който глобите против него не бъдат анулирани.
Рохани добави, че в случай че Съединени американски щати анулират всичките си наказания против Иран, това може да сътвори условия за договаряния, само че съобщи, че Техеран няма да договаря под напън, отбелязва Reuters.
Рохани загатна, че в случай че европейските страни по иранското нуклеарно съглашение от 2015 година не съумеят да го запазят, Иран също може да се изтегли от него, както направиха това Съединени американски щати предходната година. " Ангажирани сме с нуклеарното съглашение, само че търпението на Иран си има граници ", предизвести иранският президент.
Той посочи, че наложените на страната му наказания са най-тежките в историята ѝ. Съединени американски щати поставят доста старания " да лишат Иран от присъединяване в интернационалната стопанска система. Това е интернационално пиратство и безмълвно ликвидиране на една велика нация ", сподели Рохани, само че съобщи, че " държавното управление и народът на Иран устояват " на американските наказания.
" От името на страната си желая да разглася, че отговорът ни за всевъзможни договаряния до момента в който има наказания е негативен ", съобщи Рохани, представен от AFP.
По мотив апела на европейците да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп иранският президент съобщи: " Снимките за спомен са последният стадий от договарянията, а не първият. "
Споразумението от 2015 година " беше някакъв най-малко. Ако желаете освен това, би трябвало да дадете повече ", сподели Рохани по адрес на Съединени американски щати. " За да се водят договаряния, би трябвало споразуменията да се съблюдават ", сподели той, имайки поради изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарната договорка.
Иранският президент съобщи, че единственият метод да се подсигурява мир и сигурност в Залива е да се укрепи съдействието " сред всички страни с общи ползи в Персийския залив и Ормузкия пролив ".
" Ние сме съседи с вас, а не с Америка ", обърна се Рохани към тези страни и прикани Съединени американски щати да изтеглят войските си от района. " Един-единствен гаф в района може да разпали голям пожар. Регионът е " на ръба на разпадането ", предизвести той.
Иранският президент съобщи, че Съединени американски щати не са съумели да решат споровете в Афганистан, Ирак и Сирия и не са способни в този момент да играят роля в успокояването на напреженията и връщането на мира в района.
Той прикани Саудитска Арабия да приключи военните си интервенции в Йемен, след офанзивите над саудитските петролни обекти на 14 септември, за които Съединени американски щати упрекват Иран. " Сигурността на Саудитска Арабия ще се подсигурява със прекъсването на експанзията в Йемен, вместо с канене на чужденци " да се намесват, съобщи Рохани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР