Иранският президент Хасан Рохани каза, че САЩ не могат да

...
Иранският президент Хасан Рохани каза, че САЩ не могат да
Коментари Харесай

Рохани: САЩ не могат да взимат решения за Иран

Иранският президент Хасан Рохани сподели, че Съединени американски щати не могат да вземат решение за Иран. Той съобщи това, откакто американският държавен секретар Майк Помпейо изиска бързи промени в иранската външна и нуклеарна политика, предадоха международните организации, като се позоваха на иранските осведомителни организации.

"Кои сте вие, с цел да взимате решения за Иран и за света? Светът през днешния ден не приема Америка да взема решение за целия свят, защото страните са самостоятелни. Тази епоха свърши от дълго време. Ние ще продължим нашия път с поддръжката на нашия народ ", съобщи Рохани.

В Туитър иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пък написа, че Съединени американски щати повтарят грешките от предишното по отношение на Иран, съобщи Ройтерс.

"Имитацията на дипломация на Съединени американски щати е значително връщане към остарели привички, подвластна на заблуди и на провалили се политики, диктувана от безнравствен Специален Интерес, тази политика повтаря същите неправилни избори и ще пожъне същите неволи. Иран в това време работи с сътрудниците си за намиране на решения след американското евакуиране от нуклеарното съглашение ", написа посланик номер едно в Туитър.

В изказване на иранското външно министерство се споделя, че "Иран отхвърля изказванията и лъжите на по този начин наречената нова американска тактика и осъжда откритата интервенция на американския държавен секретар в иранските вътрешни каузи и противозаконните закани против една страна членка на Организация на обединените нации ", съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР