Иранският президент Хасан Рохани изпрати на саудитския крал Салман послание,

...
Иранският президент Хасан Рохани изпрати на саудитския крал Салман послание,
Коментари Харесай

Иран: Натискът от САЩ не трябва да разделя съседите в региона

Иранският президент Хасан Рохани изпрати на саудитския крал Салман обръщение, отдадено на съдействието в региона на районната сигурност. Това съобщи през днешния ден представителят на иранското държавно управление Али Рабии, представен от ТАСС.

" Иранският президент изпрати писмо на краля на Саудитска Арабия, отдадено на районната сигурност, мира и стабилността ", цитира думите му пресслужбата на иранското държавно управление. Рабии акцентира, че натискът от страна на Съединени американски щати не би трябвало да разделя съседите в района. " За реализиране на мир ни е належащо групово съдействие ", означи представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

На 14 октомври иранският президент съобщи, че Техеран е подготвен за договаряния с всички районни страни, в това число със Саудитска Арабия.

На 23 септември Рохани прикани всички страни от Персийския залив да поддържат самодейността на Иран за гарантиране на сигурността на мореплаването в района. На 25 септември той показа плана " Ормузка мирна самодейност " на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. По думите на иранския президент обединението ще бъде основана въз основата на правилата и дилемите на Организация на обединените нации при изискване на разговор, почитание на суверенитета на участващите страни, съблюдаване на интернационалното право, отвод от експанзия и невмешателство във вътрешните работи на участващите страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР