Иранският президент Хасан Рохани и японският премиер Шиндзо Абе се

...
Иранският президент Хасан Рохани и японският премиер Шиндзо Абе се
Коментари Харесай

Рохани се надява Япония да помогне за запазването на иранската ядрена сделка

Иранският президент Хасан Рохани и японският министър председател Шиндзо Абе се срещнаха през днешния ден в Токио, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Рохани прикани Абе да работи дружно с други страни за запазването на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия 2015 година

" Ядреното съглашение е доста значимо за Иран. Надявам се Япония и други страни по света да положат съществени старания за съхраняването му ", сподели Рохани на срещата си с японския министър председател.

Шиндзо Абе прикани Иран да съблюдава отговорностите си, поети с нуклеарното съглашение.

" Япония желае да направи всичко допустимо за понижаване на напрежението и стабилизиране на обстановката в Близкия изток. Що се отнася до Иран, мощно се надявам страната напълно да извършва нуклеарното съглашение и да играе градивна роля за мира и стабилността в района ", съобщи Абе на Рохани.

Американският президент Доналд Тръмп предходната година изтегли Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение и вкара още веднъж тежки стопански наказания против Техеран, отбелязва Ройтерс. Иран тази година частична стартира да стопира осъществяването на част от отговорностите си по съглашението. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР