Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два

...
Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два
Коментари Харесай

Иран дава два месеца на Европа за спасяване на ядрената сделка

Иранският президент Хасан Рохани даде на европейските сили още два месеца, с цел да спасят нуклеарното съглашение от 2015 година, само че предизвести, че Техеран въпреки всичко се готви за по-нататъшни обилни нарушавания на договорката, които могат да имат "извънредни последствия ", съобщи Ройтерс, като се базира на държавната телевизия.

Преди това ирански чиновници дадоха смесени сигнали в отговор на френско предложение за избавяне на съглашението посредством даване на кредитни линии за 15 милиарда $ на Иран до края на годината, в случай че той изцяло се върне към осъществяване на договорката.

Висш ирански чиновник сподели, че Техеран ще се върне към осъществяване на договорката, в случай че получи парите под формата на кредитни линии или продажби на нефт, а иранската телевизия Прес Ти Ви съобщи, че Техеран е отхвърлил предложение за сходен европейски заем.

"Мисля, че е малко евентуално да реализираме резултат с Европа до през днешния ден или на следващия ден... Европа ще има още два месеца, с цел да извърши своите задължения ", сподели Рохани.

По думите му Иран ще продължи с проектите за по-нататъшно нарушение на съглашението и ускорение на своята нуклеарна активност.

"Третата стъпка (в намаляването на уговорките на Иран) ще бъде най-важна и ще има изключителни последствия ", съобщи той.

По-рано Рохани заплаши с по-нататъшни стъпки до 5 септември, в случай че Франция и другите европейски страни, участващи в договорката, не създадат повече за отбрана на Иран от въздействието на глобите на Съединени американски щати.

Русия и Индия имат намерение да продължат законното си икономическо и комерсиално съдействие с Иран, обявиха в това време двете страни в взаимно изказване, публикувано след среща на водачите им на Източния стопански конгрес във Владивосток, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР