Иранският посланик във Великобритания отрече съобщенията, че иранските власти са

...
Иранският посланик във Великобритания отрече съобщенията, че иранските власти са
Коментари Харесай

Иран отрече да е заравнил с булдозери мястото на самолетната катастрофа

Иранският дипломат във Англия отхвърли известията, че иранските управляващи са заравнили с булдозери мястото на злополуката край Техеран на украинския пътнически аероплан, за който Канада и няколко западни водачи споделят, че може да е бил свален по простъпка с ракета, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В туит Хамид Бейдинеджад назовава тези изказвания " цялостен парадокс ".
Иран отхвърля самолетът да е бил ударен от ракета.

Асошиейтед прес заяви за получени любителски видеокадри, снимани от улиците в Техеран по време на злополуката, които сякаш удостоверяват версията за събаряне на самолета с ракета земя-въздух. На тях се виждат последните секунди от полета на самолета, който се разруши броени часове след иранските ракетни удари против военни бази в Ирак, в които има американци.

На един от клиповете в черното нощно небе се вижда бързо движеща се светлинна точка сред клоните на уличните дървета, откъдето някой снима видеото. След няколко секунди ослепителен светлинен гърмеж озарява небето, откакто точката, наподобява, се сблъсква с нещо във въздуха.

Това е украинският аероплан, изхвърчал малко по-рано в сряда рано сутринта няколко часа след иранските ракетни удари, отбелязва АП.
В долната част на фрагментите се виждат силуети на здания, над които се движи светлинната точка - евентуално ракета. Кадърът е спокоен, чува се единствено лай на куче наоколо. Десет секунди по-късно се чува застрашителен тропот, като от мощна мълния.

Второ видео наподобява демонстрира по какъв начин горящият аероплан се разрушава на земята. Бял пламък се носи надолу през черното небе и от него от време на време излизат искри. После той изчезва зад дърветата и голямо огнено кълбо озарява небето при удара със земята. Някой край камерата споделя на фарси: " Самолетът се възпламени. Шахриар. Фердосих (имената на две покрайнини покрай техеранското летище - бел. ред.). В името на състрадателния и милосърден Бог. Боже, помогни. Обадете се на пожарната! "

АП е удостоверила достоверността на видеоклиповете, сравнявайки виждащите се на тях здания с действителни местоположения на картата на града и с точния регион, над който самолетът е липсващ от радарите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР