Иранският петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море, остави две

...
Иранският петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море, остави две
Коментари Харесай

Две петролни петна с обща площ 109 кв. км след потъването на иранския танкер

Иранският петролен танкер, който потъна в Източнокитайско море, остави две петролни петна с обща повърхност от 109 кв. км, оповестиха от китайското държавно управление, представени от " Ройтерс ".

Сателитни фотоси демонстрират един разлив с повърхност от 69 кв. км и втори с повърхност от 40 кв. км, който е по-малко компактен и не толкоз съсредоточен, прецизираха от китайската държавна Океанска администрация.

Големият танкер " Санчи " потъна в неделя, като това се трансформира в едно от най-големите корабни бедствия от десетилетия, пораждайки терзания за голяма екологична злополука.

 Невиждана екологична злополука след потъването на иранския танкер край Китай
Невиждана екологична злополука след потъването на иранския танкер край Китай

Огромен петролен разлив

Телата на двама моряци бяха извадени от кораба, до момента в който трето тяло беше извадено от морето покрай плавателния съд. Останалите 29 членове на екипажа на кораба се считат за мъртви.

В изказване на китайското транспортно министерство съобщи, че избавителният екип е локализирал останките от кораба на 115 м под морската повърхнина се приготвя да изпрати подводни роботи да ги изследва.

От Океанска администрация обявиха, че техните кораби са взели 31 проби от водата в региона на корабокрушението, съдържащи черна лой с тежка миризма на нефт и централизация на нефт, която надалеч надвишава нормите за замърсяване.

Екипите, които се занимават с почистването, не престават да следят региона на корабокрушението, с цел да оценят разпределението и отклонението на петролния разлив и въздействието върху околната среда.

От Японската брегова защита обявиха, че петролното леке се разсейвало и изчезвало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР