Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1", за който САЩ издадоха

...
Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1", за който САЩ издадоха
Коментари Харесай

Иранският петролен танкер Адриан Даря 1 се е пренасочил към Турция

Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1 ", за който Съединени американски щати издадоха заповед за задържане, рано тази заран е оповестил нова дестинация, към пристанище Мерсин в Южна Турция, откакто Гърция съобщи, че няма да рискува връзките си с Вашингтон, оказвайки му помощ, съобщи Асошиейтед прес.

Екипажът на танкера, който преди носеше името "Грейс 1 ", обаче може да вкара във всеки миг друго пристанище на предназначение в системата му за автоматизирана идентификация, тъй че Турция може да не е същинската дестинация на кораба.

Мерсин се намира на към 200 км северозападно от рафинерията Банияс в Сирия, за където се предполагаше, че е плавал "Адриан Даря ", преди да бъде арестуван в Гибралтар при започване на юли.

За момента ирански държавни медии и висши представители не са удостоверили оповестената нова дестинация на танкера, който транспортира 2,1 милиона барела ирански недопечен нефт на стойност към 130 милиона $. Няма реакция и от страна на Турция.

Уебсайтът за следене на придвижването на плавателни съдове MarineTraffic.com сподели, че "Адриан Даря " се намира южно от остров Сицилия в Средиземно море. При сегашната си скорост той би могъл да стигне до Мерсин за седмица, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР