Иранският парламент днес прие спешно закон, класифициращ всички американски военни

...
Иранският парламент днес прие спешно закон, класифициращ всички американски военни
Коментари Харесай

Със закон Иран обяви всички военни на САЩ за терористи

Иранският парламент през днешния ден одобри незабавно закон, класифициращ всички американски военни сили като " терористични ", след убийството в Ирак на иранския военачалник Касем Солеймани при американски въздушен удар, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите внесоха корекция в утвърден наскоро закон, който афишира за " терористични " американските сили, ситуирани в регион, разпрострян се от Африканския рог през Близкия изток до Централна Азия. Съгласно новия текст това определение към този момент обгръща " всички чиновници на Пентагона и обвързваните с тях служби и организации, както и ръководителите, забъркани в гибелта на Касем Солеймани ", съобщи ТАСС, базирайки се на иранската осведомителна организация " Фарс ".

Поправката, гласувана преди погребението на Солеймани в родния му град Керман, наподобява има най-много алегорично значение, считат наболюдатели. Досега в листата бе единствено Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (CENTCOM).

Първоначалният текст на закона беше признат през април 2019 година и в него се споделяше, че Иран " счита Съединени американски щати за страна спонсор на тероризма ". Тогава Техеран показа закона като реципрочна мярка в отговор на решението на Вашингтон да включи иранския корпус на Гвардейците на ислямската гражданска война в листата си на задграничните терористични организации, напомня Агенция Франс Прес.

Междувременно секретарят на иранския Висш съвет за национална сигурност Али Шамхани сподели, че Иран преглежда 13 " сюжета за възмездие " на Съединени американски щати поради убийството. " Американците би трябвало да знаят, че досега в Съвета са разисквани 13 сюжета за възмездие и че даже в случай че се стигне до консенсус за най-щадящия от тях, осъществяването му може да стане исторически призрачен сън за Съединени американски щати ", сподели Шамхани. " Американците знаят, че са уязвими за ответни ограничения от Иран. Ако силите на Съединени американски щати не изоставен непринудено района, ще ги принудим да го създадат ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР