Иранският нападател Иса Алекасир беше наказан с лишаване от състезателни

...
Иранският нападател Иса Алекасир беше наказан с лишаване от състезателни
Коментари Харесай

Наказаха ирански нападател за 6 месеца за жест, имитиращ дръпнати очи

Иранският нападател Иса Алекасир беше осъден с отнемане от спортни права за 6 месеца от Азиатската футболна конфедерация (АФК) поради дискраминационен жест. Наказанието пристигна в публично писмо часове преди Алекасир да изведе с капитанската лента отбора си Персеполис на полуфинал в азиатската Шампионска лига.

30-годишният нападател, който вкара четири гола в последните три мача от шампионата, е осъден поради демонстриран жест с дръпнати очи и приклекнал пред телевизионните камери. Това се случи откакто означи гол против узбекистанския Пахтакор на четвъртфиналите в сряда вечерта.

Персеполис завоюва мача с 2:0 и отива на полуфинал в шампионата, където ще играе с Ал Насър (Саудитска Арабия) на шампионата в Доха. Както е известно, поради пандемията от COVID-19 шампионатът на първенците на Азия се организира на турнирен принцип в катарската столица Доха.

" Дисциплинарната и Етичната комисия на АФК санкционира Иса Алекасир от ФК Персеполис (Иран) със възбрана да вземе присъединяване във всяка една футболна активност за идващите 6 месеца поради нарушаване на параграф 58.1 oт Етичния кодекс, който касае засегнатост на расова, национална и антропологична основа. Наказанието влиза в действие неотложно ", се споделя в формалното известие. Отделно от това играчът е санкциониран и с 10 хиляди $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР