Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг

Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг ...

Иранският външен министър нападна Twitter.


Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг платформата Twitter в изтриването на акаунтите на „реални“ иранци, но е позволила съществуването на антиправителствени профили, подкрепяни от Съединените щати, предава Ройтерс.

През август Facebook, Twitter и Alphabet заедно премахнаха стотици акаунти, свързани с предполагаема иранска операция за пропаганда.

В публикация в социалната мрежа Зариф посочва, че са били отстранени акаунтите на реални иранци, включително на телевизионни водещи и студенти. Посланието е насочено към главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси.

Още по тематаTwitter залага на нови сделки за видео съдържаниеFacebook и Twitter признаха за пропуски в борбата със злонамерено съдържание
"Защо не се обърне внимание на реални ботове в Тирана, използвани в подкрепа пропагандата за „промяна на режима“, дошла от Вашингтон. #YouAreBots”, пише Зариф.

Twitter е отказала да коментира въпроса, когато с нея са се свързали от звеното на Ройтерс в САЩ.

Иранските медии обвиниха Израел, Саудитска Арабия и опозиционни групи за кампании в социалните мрежи, призоваващи за сваляне на ислямското правителство.

Иранският лидер аятолах Али Хаменей пък обвини САЩ и Израел този месец, че водят медийна война, за да обезсърчат иранците, докато страната им е изправена пред икономически затруднения след повторното налагане на американските санкции.

Източник: investor.bg