Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че
Коментари Харесай

Призоваха САЩ да спре икономическия терор

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да съблюдават нуклеарното съглашение от 2015 година и да престанат да упражняват " стопански тероризъм " над иранския народ, в случай че Вашингтон желае да договаря с Техеран, съобщи " Ройтерс ".

Съединени американски щати се отдръпнаха от иранското нуклеарно съглашение предходната година и възобновиха глобите си против Иран. " Съединени американски щати водят икономическа война против иранския народ и за нас няма да е допустимо да преговаряме със Съединени американски щати, в случай че престанат да водят война и да упражняват стопански тероризъм над иранския народ ", съобщи Зариф в Куала Лумпур, където изнесе тирада на конгрес за сигурността в ислямския свят.

" Така че в случай че желаят да се върнат в стаята за договаряния, би трябвало да купят един билет и този билет е да съблюдават съглашението ", сподели той, имайки поради нуклеарното съглашение от 2015 година. Зариф съобщи още, че не желае среща поради самата среща. " Трябва да се срещнем, единствено в случай че ще има някакъв резултат ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР