Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че
Коментари Харесай

Иран: Израел тайно разработва ядрено оръжие

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Израел скрито създава нуклеарно оръжие. Тези обвинявания той оправи в профила си в Туитър, съобщи ТАСС.
Така той реагира на аналогично обвиняване, пристигнало от израелския министър председател Бенямин Нетаняху по адрес на Техеран, предава Българска телеграфна агенция.
По думите на Зариф нищо не скрива този факт, че "Израел е единственият режим в нашия район със "секретна " и "недекларирана " стратегия за разработка на нуклеарно оръжие. Дойде време Израел да се осъзнае и да разкрие на интернационалните специалисти своята противозаконна стратегия за създаване на нуклеарно оръжие ".
Вчера в речта си на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Нетаняху сподели, че в региона на Техеран в скришен склад се съхраняват 15 контейнера, във всеки един от които може да се съдържат нуклеарни материали и съоръжение. Нетаняху изиска Международната организация за атомна сила да извърши неотложно следствие.
Веднага по-късно представителят на иранското външно министерство Бахран Гасеми отхвърли изказванията на израелския министър председател, съобщи ДПА. Зариф пък сподели, че "Нетаняху е задължен да изясни по какъв начин Израел, който е единствената страна, притежаваща нуклеарно оръжие в Близкия изток, може да повдига такива нагли обвинявания против една страна, чиято нуклеарна стратегия е била избрана неколкократно за мирна от Международната организация за атомна сила ", съобщи ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР