Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф каза, че

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф каза, че
Коментари Харесай

Санкциите били наложени на Зариф, след като отхвърлил покана за визита в Белия дом

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф сподели, че наскоро е получил покана за среща с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом. Зариф обаче не я приел, след което Съединени американски щати му наложили наказания, съобщи ДПА.

" В Ню Йорк ми споделиха, че ще ми наложат наказания, в случай че не приема тази покана. И аз не я одобрих ", описа иранският външен министър на конференция в Техеран.

Съединени американски щати оповестиха финансови наказания против Зариф в сряда. Подобна мярка против външен министър на друга страна е много необикновена стъпка, която може да прекъсне евентуален канал за диалози, отбелязва ДПА.

Според американски медии поканата за среща с Тръмп била отправена към Зариф от американския републикански сенатор Ранд Пол по време на среща в Ню Йорк в средата на предишния месец.

Днес иранският външен министър сподели, че е отклонил поканата, тъй като не може да има договаряния със Съединени американски щати, до момента в който те " не престават да държат на мушка Иран ". Иран може да обмисли диалози с администрацията на Тръмп, единствено в случай че тя облекчи икономическите наказания, които му наложи още веднъж, откакто изтегли Съединените щати от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, посочи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР