Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф кацна във

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф кацна във
Коментари Харесай

Макрон изненадващо включи Иран в срещата на Г-7

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф кацна във френския курорт Биариц за срещата на върха на Г-7 в непредвиден опит за намиране на излаз от задънената улица, в която се намират договарянията към запазването на иранската нуклеарна договорка, предава AFP.
Присъствието на Зариф не беше оповестено авансово и се преглежда като опит на френския хазаин Еманюел Макрон да откри метод да деескалира напрежение сред Иран и Съединените щати.
Не се чака да се проведат диалози лице в лице с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че наличието на двамата политици на едно и също място породи очаквания, съгласно коментаторите.
" Зариф... дойде в Биариц, където се организира срещата на Г-7, с цел да продължи диалозите във връзка с последните ограничения сред президентите на Иран и Франция ", написа в Twitter представителят Аббас Мусави, визирайки техните старания за избавяне на иранската нуклеарна договорка.
Той бе заставен да удостовери наличието на първия ирански посланик, откакто уеб страниците за следене на полети разкриха, че самолетът на Зариф е кацнал в Биариц.
Френското президентство също удостовери идването му, само че акцентира, че не са планувани диалози с американската страна. Зариф ще беседва с френския си сътрудник Жан-Ив Льо Дриан.
Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че Тръмп в предишното е казвал, че в случай че Иран " желае да седне и да договаря, няма да слага предварителни условия ", добавяйки, че няма да прави повече мнения по отношение на това " кой кой е " в Г-7.
Френският президент Еманюел Макрон и иранският му сътрудник Хасан Рухани организираха поредност от телефонни диалози през последните седмици, ориентирани към понижаване на напрежението сред Техеран и Вашингтон. Макрон евентуално е поканил Зариф на лидерската колекция при срещата им в Париж в навечерието на срещата на върха на Г-7.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР