Иранският министър на отбраната бригаден генерал Амир Хатами предупреди страните

...
Иранският министър на отбраната бригаден генерал Амир Хатами предупреди страните
Коментари Харесай

Иран предупреди Азербайджан и Армения да внимават къде стрелят за да не се намеси


Иранският министър на защитата бригаден военачалник Амир Хатами предизвести страните в спора в Нагорни Карабах , че Техеран ще предприеме по-строги ограничения от предизвестия, в случай че снаряди, изстреляни по време на боевете , продължат да поразяват иранската територия . Граничната сигурност е жизненоважен въпрос за иранските военни, разяснява той, представен от Тасним и ТАСС.

" Животът на нашите жители и сигурността на свещената земя на Ислямски Иран са жизненоважни въпроси. В никакъв случай не би трябвало да се позволява снарядите да летят на наша територия заради немарливост. Иран ще предприеме по-широки ограничения, в случай че страните в боевете в Нагорни Карабах продължат да вършат сходни неточности. "
 Русия регистрира наличие на терористи в Нагорни Карабах
Русия регистрира наличие на терористи в Нагорни Карабах

" Терористични групировки, като фронт Нусра, Фиркат ал-Хамза, дивизия Султан Мурад "

Миналата събота представителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде съобщи, че Техеран смята всевъзможни офанзиви на своя територия от страните в спора в Нагорни Карабах за неприемливи . " Декларираме, че всевъзможен тип офанзиви на наша територия от страните в спора са неприемливи и насочваме съществено предизвестие, тъй че всички страни да покажат нужната нерешителност в това отношение ".

В понеделник Тасним заяви, че няколко снаряда, изстреляни по време на конфликтите в Нагорни Карабах, са паднали на иранска територия . Според организацията снарядите са паднали наоколо до село Кода Афараин, ситуирано в граничната зона в Северен Иран, вследствие на което е ранено шестгодишно дете . Пострадали са и няколко къщи и аграрни земи.
 Армията на Азербайджан е подготвена да удари по
Армията на Азербайджан е подготвена да удари по " Искандер " на Армения

Ракетните системи " Искандер " са съветско производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР