Иранският министър на нефта Бижан Занган се разпореди за увеличаване

...
Иранският министър на нефта Бижан Занган се разпореди за увеличаване
Коментари Харесай

Иран увеличава добива на нефт на 500 000 барела дневно

Иранският министър на нефта Бижан Занган се разпореди за увеличение на добива на 500 000 барела на ден за подготовка на бранша към анулация на глобите против Ислямската Република. Това заяви иранската телевизия Press TV, представена от ТАСС.

Не се оповестява дали напътствието е единствено за избран интервал, доколкото по-рано управляващите говореха за желание да се усили експорта на петрол единствено след приключването на глобите.

По-рано иранската осведомителна организация ИРНА цитира изявлението на ръководителя на Иранската национална нефтена компания (ИННК) Рокнуддин Джавади за това, че " равнището на извличане на (нефт) в Иран няма да се трансформира до момента в който не бъдат снети глобите ".

Занган, както означи в публикация организация Мехр, е изпратил писмо за нарастване на добива на петрол от ръководителя на нефтените залежи и нефтените терминали, а също и на ИННК.

" Отчитайки съглашение (по иранската нуклеарна програма) и отменяйки глобите, а също и готовността за уголемение на експорта на петрол, ние сме подготвени да увеличим добива до напътствията на министъра на нефта за оптимално равнище за три дни ", заяви ръководещият шеф дъщерната конструкция ИННК Бижан Алипур. 
През пролетта на 2019 година ИННК за пръв път от последните 10 години опитва свои експортни терминали на остров Харк, проверявайки опциите на излаз на рекордно висок ритъм за доставки на петрол за 7 млн. барела в денонощие. На иранските терминали бе извършена и рационализация, която разрешава обслужване на супертанкери.

Преди въвеждането на глобите Иран изнасяше 2,3-2,5 млн. барела петрол в денонощието, след което имаше двойно редуциране.

По думите на Джавади, ИННК може да усили добива на петрол на 500-600 000 барела в денонощието за по-малко от месец, само че към този момент международният пазар не е подготвен да поеме спомагателните доставки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР