Иранският Корпус на стражите на иранската революция (IRGC) разконсервирал 10

...
Иранският Корпус на стражите на иранската революция (IRGC) разконсервирал 10
Коментари Харесай

Иран модернизира Су-22 и върна към живот легендарната машина

Иранският Корпус на стражите на иранската гражданска война (IRGC) разконсервирал 10 изтребителя Су-22 и ги модернизирал, заяви уеб сайтът warfiles.

Командващият IRGC генерал-майор Мохамад Али Джафари и командващият Военновъздушни сили на Корпуса бригаден-генерал Амир Али Хаджизаде участвали на гала, отдадена на възвръщането на самолета на бойна работа. Те декларирали, че осъвременените Су-22 са способни да носят въоръжение от вида „ въздух-земя” и ракети „ въздух-въздух”, а също по този начин да обменят данни с БПЛА. Уточнено е, че има проект за въоръжаването им с крилати ракети с отдалеченост на полета 1500 км.

Иранската телевизия посочила фрагменти със Су-22 на място, което може да се разпознава като авиобазата на IRGC, намираща се директно до Международното летище Шираза.

Су-22 съставлява експортна трансформация на изтребителя-бомбардировач Су-17, само че с нов мотор. Самолетите се оказаха в Иран след провалянето на Ирак във войната в Персийския залив (1990-1991 г), където те бяха пребазирани за да не попаднат в ръцете на американците. След войната Техеран отхвърли да ги върне.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР