Иранският филм Sheytan vojud nadarad (There Is No Evil) на

...
Иранският филм Sheytan vojud nadarad (There Is No Evil) на
Коментари Харесай

"Златната мечка" на Берлинале отиде при ирански режисьор, лежащ в затвора

Иранският филм Sheytan vojud nadarad (There Is No Evil) на Мохамад Расулоф взе " Златната мечка " на Международния кино фестивал в Берлин довечера. Наградата бе връчена на продуцентите на кино лентата, защото Расулоф е в пандиза по обвинявания в антиправителствена агитация.

" Четирите сюжетни линии, оформящи There Is No Evil, дават вариации на тематиките за моралната мощ и смъртното наказване и повдигат въпроса доколко свободата на индивида може да бъде изразена в границите на един тираничен режим и привидно неизбежни закани ", разказват уредниците на Берлинале кино лентата. " Мохамад Расулоф основава единствено слаби наративни връзки сред историите, само че все пак всички те са трагично и непреклонно свързани ".

 &feature=emb_logo

Сребърната мечка отиде при Never Rarely Sometimes Always на Илайза Хитман, избран като " шедьовър на прочувствената точност ". Основната сцена, която стои и зад задглавието, ще се трансформира в дирек на феминисткото кино, считат от Берлинале. " Да признаеш личната си алиенация е част от това да я разбиеш. Този развой - като стъклена клетка, разрушена на милиони късчета - е по едно и също време мъчителен и удивителен. "

Фестивалът тази година стартира със поръчка да се върне към политическите си корени от времето на Студената война.

Програмата му бе разказана като проучване на артистични и политически тематики, завръщане към основите на основаването му по време на Студената война, разяснява новият шеф Мариете Рисенбеек. На откриващата гала артистът Самуел Финци изнесе прочувствена тирада за имиграцията и десния гнет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР