Иранските военни съветници ще напуснат Сирия и Ирак, веднага щом

...
Иранските военни съветници ще напуснат Сирия и Ирак, веднага щом
Коментари Харесай

Иран: Напускаме Сирия, но когато ни помолят

Иранските военни съветници ще изоставен Сирия и Ирак, незабавно щом държавните управления на тези страни насочат такава молба към Техеран.

Това съобщи Али Акбар Велаяти, консултант по интернационалните въпроси на иранския висш водач Али Хаменей, представен от ТАСС.

Военните съветници от Иран се намират в Ирак и Сирия по молба на техните управляващи, акцентира Велаяти. "Щом те кажат, че нямат потребност от нашите военни съветници, Иран няма да има подозрения, с цел да си тръгне оттова ", увери той, говорейки в Москва пред интернационалния спорен клуб "Валдай ".



Веднага щом Иран и Русия си тръгнат от Сирия, терористите ще се върнат в тази страна, означи Велаяти.

Иран "ще се опълчи мощно на американците " и ще подкрепя Сирия при положение на експанзия от страна на Съединени американски щати, даде обещание съветникът на Хаменей.

"Не желаем да преговаряме с американците - сподели той. - Това са хора, които нарушават договореностите за Иран, одобрени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Защо да им имаме доверие, да преговаряме с тях? ", попита Велаяти.

Иран ще се оправи с проблемите, които ще се появят след възбраната на Съединени американски щати върху износа на ирански нефт, увери съветникът.



"Ще е мъчно, ще е тежко, само че ние също се научихме по какъв начин да вършим маркетинг, по какъв начин да получаваме пари за петрола. Неразрешими въпроси няма. Проблеми ще има, само че те няма да останат неуредени ", разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР