Иранските власти забраниха ежедневник, който публикува критики към правителството коментари,

...
Иранските власти забраниха ежедневник, който публикува критики към правителството коментари,
Коментари Харесай

Иран забрани ежедневник след отправени критики към правителството

Иранските управляващи не разрешиха всекидневник, който разгласява рецензии към държавното управление мнения, съобщи ДПА.

Реформаторският вестник „ Сазандеги “ е упрекнат за издание на подправени вести и неразрешен от комитет на иранското министерство на културата поради изявленията си през последните месеци, оповестява вестник „ Етемад “.

Уебсайтът на вестника е бил наличен до през вчерашния ден в късния следобяд. От началото на всеобщите митинги в страната през септември предходната година иранските управляващи още повече усложниха работата на публицистите. Оттогава повече от 100 чиновници на медиите са били задържани, регистрира основаният в Ню Йорк Комитет за отбрана на публицистите. Около половината от задържаните са били пуснати под гаранция.

Организацията за отбрана на публицистите „ Репортери без граници “ подрежда Иран измежду от най-лошите места в света по свободата на печата.

Протестите сложиха иранското политическо управление под голямо напрежение и тласнаха страната в най-дълбоката политическа рецесия от десетилетия насам, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Демонстрациите бяха предизвикани от гибелта на иранката от кюрдски генезис Махса Амини, която бе арестувана от нравствената полицията. 22-годишната жена бе задържана за хипотетично нарушение на строгите правила за облеклото на дамите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР