Иранските власти са знаели за подготвяни атентати срещу убития на

...
Иранските власти са знаели за подготвяни атентати срещу убития на
Коментари Харесай

Иран е знаел за атентати срещу Мохсен Фахризаде?

Иранските управляващи са знаели за подготвяни атентати против убития на 27 ноември 2020 година разработчик на нуклеарната стратегия на близкоизточната страна Мохсен Фахризаде, написа английският в. Дейли телеграф.

Според изявление на секретаря на Висшия съвет за национална сигурност в Техеран Али Шахами съответните служби в Ислямската република са получавали данни, че е имало проекти за ликвидиране на учения. "Мъченикът е бил наблюдаван в продължение на двадесет години, направени са били десетки опити за неговото очистване. За страдание, този в петък бе сполучлив ", е декларирал високопоставеният чиновник.

По думите на Шахмани атентатът е бил осъществен благодарение на оръжие, което се е управлявало от отдалеченост. "Страхливите убийци не са били на мястото на закононарушението ", е декларирал той.

Медията, цитирайки чиновника, добави, че автомобилът, в който е пътувал ученият, е бил обстрелян с картечници, а по-късно колата е била атакувана благодарение на гранатомет. "Оръдията на на закононарушението са били задействани благодарение на висотите технологии ", уточни изданието от Обединеното кралство.

Първоначалната информация е била, че терорист-камикадзе се е хвърлил под автомобила на специалиста и задействал взривно устройство. След това моторното транспортно средство е било обстреляно с автоматизирано оръжие.

Тази заран в Техеран се е състояло погребението на Фахризаде. На траурната гала е участвал и иранският боен министър Амир Хатами. "Ние доста добре знаем кой е отговорен за убийството на Фахризаде. Иранският народ и иранската страна няма да седят със скръстени ръце. Ние ще отмъстим! ", безапелационен е бил министърът.

Хатами не е показал съответен провинен за насилствената гибел на експерта. Според публични и неофициални лица от Ислямската република убийството е било проведено и осъществено от израелски сътрудници.

Ръководителят на разследващата работа на еврейската страна (МОСАД) Йоси Коен пред вестника от страната си "Аарец " е декларирал, че е научил за атентата от медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР