Иранските власти са арестували повече от сто души по обвинение

...
Иранските власти са арестували повече от сто души по обвинение
Коментари Харесай

Над 100 са арестите в Иран за отравяне на ученички

Иранските управляващи са арестували повече от 100 души по обвиняване в отравяне на учебни заведения, заяви иранската осведомителна организация IRNA.

Според иранското министерство на вътрешните работи някои от арестуваните са употребявали безвредни субстанции с неприятна миризма " от преднамереност ", до момента в който други са употребявали отровни субстанции, " с цел да тероризират популацията и учениците, да затворят учебни заведения и да основат песимизъм към Иран ".

Последните се ревизират за връзки с терористични организации.

Иранският аятолах Али Хаменей по-рано изиска смъртно наказване за виновните за всеобщите отравяния, в случай че се потвърди, че те са породени съзнателно.

Жертви на отравянията станаха повече от 1000 възпитаници от двата пол а, най-вече девойки. Някои от тях се нуждаят от болнично лекуване.
 Първи арести за натравянията на ученички в Иран
Първи арести за натравянията на ученички в Иран

Над 5000 девойки са пострадали от офанзивите

Неизяснените към този момент случаи на заболяване са засегнали стотици ученички през последните месеци. Иранските управляващи считат, че девойките може да са били отровени и

Загадъчните натравяния с искане управляващите да вземат ограничения.

Освен това те разтревожиха и интернационална общественост, като няколко западни страни приканиха за без значение следствие, изключително откакто първите случаи бяха докладвани малко след началото на , провокирани от гибелта в ареста на 22-годишната кюрдка Махса Амини.
 Върховният водач на Иран осъди остро отравянето на ученички
Върховният водач на Иран осъди остро отравянето на ученички

Аятолах Али Хаменей прикани извършителтие да бъдат сурово наказани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР