Иранските власти наредиха да бъдат затворени няколко училища в Техеран

...
Иранските власти наредиха да бъдат затворени няколко училища в Техеран
Коментари Харесай

Замърсяване на въздуха затвори училища в Иран

Иранските управляващи подредиха да бъдат затворени няколко учебни заведения в Техеран и в няколко други градове в страната през днешния ден поради рисково за здравето наднормено замърсяване на въздуха, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Дебел сивкав облак обгръща Техеран от няколко дни, закривайки изцяло планинската верига Алборз, която се издига край иранската столица. Вчера облакът смог се виждаше в долините на над 20 километра северно от града.

Възможно е учебните заведения да останат затворени и на следващия ден.

Властите приканват възрастните хора, децата и хората с дихателни усложнения да си стоят вкъщи. Не се предлагат и спортните действия.

Агенция Ирна заяви, че с изключение на в Техеран, през днешния ден са затворени учебните заведения в провинция Алборз, както и в градовете Кум и Арак, в централната част на страната.

Училищата в Техеран бяха затворени за няколко дни и през ноември поради атмосферното замърсяване.

По данни на общината концентрацията на фини прахови частици (PM2,5) през днешния ден по обяд е била 145 микрограма на пространствен метър в града за 24 часа, а в някои крайни квартали е достигала 165 микрограма на пространствен метър.

Според Световната здравна организация (СЗО) допустимият предел е 25 микрограма на пространствен метър за 24 часа.

В напъните си да понижат замърсяването управляващите вкарват ограничавания за автомобилното придвижване в региона на столицата с население от 8,5 милиона души. Движението на камиони е неразрешено в цялата провинция.

Всяка година през ноември и февруари атмосферното замърсяване доближава пикови стойности в Техеран, който е ситуиран на надморска височина сред 1400 и 1800 метра. Причината е в термичната инверсия - студеният въздух на височина пречи на нечистия и топъл въздух да се разсее.

Официални данни, оповестени в ирански медии сочат, че замърсяването провокира всяка година 30 000 смъртни случая в Иран.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР