Иранските власти екзекутираха днес четирима души, обвинени в работа за

...
Иранските власти екзекутираха днес четирима души, обвинени в работа за
Коментари Харесай

Иран екзекутира четирима души, обвинени в шпионаж за Израел

Иранските управляващи екзекутираха през днешния ден четирима души, упрекнати в работа за израелската разследваща организация Мосад, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация ИРНА.

Ислямската република от години упреква Израел, че организира секрети интервенции на нейна територия. Техеран неотдавна упрекна еврейската страна и западните разследващи служби, че подклаждат експлоадирането на революция в Иран, в който през последните седмици се провеждат най-големите антиправителствени митинги от Ислямската гражданска война през 1979 година.

Агенция ИРНА заяви, че с решение на Върховния съд са били екзекутирани четирима души " за съдействие с разследващите служби на ционисткия режим и за похищение ".

Трима други са били наказани с присъди сред пет и 10 години затвор за разнообразни закононарушения, измежду които дейности против националната сигурност, съучастие в похищение и нелегално владеене на оръжие, съобщи новинарската организация Мехр.

Агенция Тасним уточни, че обвинените са били наказани през юни, преди началото на митингите, след взаимно следствие на министерството на разузнаването и Революционната армия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР