Иранските въоръжени сили напълно контролират акваторията на Персийския залив северно

...
Иранските въоръжени сили напълно контролират акваторията на Персийския залив северно
Коментари Харесай

Иран: Имаме пълен контрол над движението на кораби на САЩ в Персийския залив

Иранските въоръжени сили изцяло управляват акваторията на Персийския залив северно от Ормузкия пролив, сподели един от командирите на иранските революционни гвардейци Али Фадави, представен от полуофициалната новинарска организация ФАРС и от Ройтерс.

Той имаше поради източния завършек на Залива, през който минава една пета част от световно употребявания нефт.

"Движенията на американските кораби в района са под цялостния надзор на иранската войска и на революционните гвардейци ", сподели Фадави през организацията, без да дава повече детайлности.

Военноморските сили на Иран деликатно наблюдават за придвижванията на вражеските кораби, най-много на Съединени американски щати, навлезли в Персийския залив, и са подготвени да отразят всяка военна провокация, се споделя в публикувана нощес декларация на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР).

В документа се отбелязва, че "САЩ, които към този момент нееднократно са търпели позорни провали в района, в този момент се пробват да провокират там безпорядък и иранофобия в прилежащите арабски страни ".

"Пред лицето на новия скрит план ние уверяваме иранския народ, че неговите доблестни синове във въоръжените сили ще дадат гръмотевичен и пагубен удар на всяка провокация ", се споделя в декларацията на командването на КСИР.

По-рано бе обявено, че Военноморски сили на Иран изпращат в интернационалните води отряд военни кораби отпред с корвета "Баяндор " за гарантиране на сигурността на морските пътища и за противопоставяне на пиратството.

"САЩ и техните поддръжници не смеят да нападат Иран поради "съпротивителния му дух ", съобщи различен пълководец от КСИР. "Ако незаконна Америка и нейните западни и районни съдружници не смеят да подхващат директна военна офанзива против нашата страна, то е поради "съпротивителния дух и жертвоготовността на народа и младежта ", сподели военачалник Голами Рашид, представен от ФАРС.

А в обръщение в Туитър, адресирано до държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, Хесамеддин Ашена - консултант на иранския президент Хасан Рохани, уточни, че разполагането на американски военни сили в района е "умишлена провокация ", която кара Иран да показва личния си възпиращ капацитет.

Междувременно комисията по външните работи на Сената на Съединени американски щати отхвърли през вчерашния ден самодейност на демократите, която изискваше Конгресът да утвърди възможни военни дейности против Иран. За това заяви в Туитър сенаторът демократ Крис Мърфи от щата Кънектикът, който е член на комисията. Той писа, че 13 сенатори са дали своят вот срещу поправката, която би забранила финансиране на всевъзможни неодобрени изпреварващи военни дейности (на САЩ) против Иран. Тя бе подкрепена от 9 члена на комисията.

"Конгресът е независим клон на властта, който има извънредно право да афишира война, и по тази причина ние не можем да седим със скръстени ръце и да гледаме по какъв начин сегашната администрация на Съединени американски щати ни води към следващ безконечен спор в Близкия изток ", акцентира по този мотив сенаторът демократ Том Юдол. А Мърфи добави, че Конгресът би трябвало "да подсети на сегашната администрация, че тя няма правно съображение да стартира война с Иран без единодушието на законодателите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР