Иранските ракетни сили са приведени в състояние на готовност, съобщиха

...
Иранските ракетни сили са приведени в състояние на готовност, съобщиха
Коментари Харесай

САЩ посочва, че Иран върви към бойна готовност

Иранските ракетни сили са приведени в положение на подготвеност, оповестиха американски медии, като се позоваха на върховен чиновник в разузнаването на Съединени американски щати.
" Очевидно е, че те са в огромна степен на подготвеност. Това бойна подготвеност ли е – настъпателна или отбранителна? Все още не е допустимо да се дефинира ", декларирал източникът, без да даде никакви детайлности, само че добави, че Съединените щати наблюдават от близко развиването на обстановката, прецизира БГНЕС.
В нощта на 3 януари Съединени американски щати организираха интервенция в региона на интернационалното летище в Багдад и убиха водача на бригадите " Кудс " военачалник Касем Сюлеймани и заместник-началника на иракските шиитски милиции Абу Махди ал Мухандис, които Вашингтон счита за забъркани в организирането на офанзивата против американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 година.
Върховният водач на Иран - аятолах Али Хаменей, даде обещание да отмъсти на Съединени американски щати за гибелта на Сюлеймани. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да нанесе " бърз и мощен удар " по 52 цели в Иран, в случай че американците бъдат нападнати.
Световната общественост прикани за въздържаност на Съединени американски щати и Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР