Иранските прокурори искат смъртното наказание за няколко заподозрени, арестувани миналата

...
Иранските прокурори искат смъртното наказание за няколко заподозрени, арестувани миналата
Коментари Харесай

Ирански прокурори искат смъртни присъди за заподозрени американски шпиони

Иранските прокурори желаят смъртното наказване за няколко обвинени , задържани предходната година за шпионаж за Съединените щати във военни и нуклеарни организации , оповестяват държавните медии, представени от " Ройтерс ".

Иран съобщи, че са арестувал " десетки шпиони " в държавни органи, доста от които са с двойно поданство .

През юни Иран съобщи, че е екзекутиран някогашен нает чиновник на аерокосмическия орган на Министерството на защитата по обвинявания в шпионаж за Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати .
 Тръмп предизвести Иран да не си играе с огъня
Тръмп предизвести Иран да не си играе с огъня

Заради превишения предел от обогатен уран

Говорителят на правосъдната власт Голамхосейн Есмаили разяснява, че неустановен брой обвинени, задържани преди по-малко от година , са изправени пред вероятни смъртни присъди от военните трибунали , оповестява държавната телевизия.

" Двама от обвинените, които не са военни, са получили дълги периоди с отнемане от независимост ", добавя Есмаили.

Иран заяви в понеделник, че е насъбран по-нискообогатен уран, в сравнение с е разрешено по силата на нуклеарната договорка от 2015 година, а по-късно Трамп разгласи, че си " играят с огъня " на фона на опасенията за задълбочаване на борбата сред Съединени американски щати и Иран.

Инициативата означи първото огромно отдръпване на Техеран от наредбите на пакта , откакто Съединените щати се отдръпнаха от преди повече от година.

Въпреки това иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че този ход не е нарушаване на съглашението , като твърди, че Иран упражнява правото си да отговори на американското отдръпване .
 Мосад: Иран е виновен за последните офанзиви в Персийския залив
Мосад: Иран е виновен за последните офанзиви в Персийския залив

Йоси Коен посочи, че тези офанзиви, в това число и набези против петролни танкери, летища в Саудитска Арабия и обекти в Багдад, са утвърдени от иранското ръководство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР