Иранските авиационни служби се съгласиха да изпратят черните кутии от

...
Иранските авиационни служби се съгласиха да изпратят черните кутии от
Коментари Харесай

Иран се съгласи да предаде черните кутии от сваления украински самолет

Иранските авиационни служби се съгласиха да изпратят черните кутии от сваления украински аероплан в Киев за разбор. Това обявиха ирански представители пред авиационната организация на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

Фархад Парвареш, началник на иранската делегация в Организация на обединените нации съобщи, че управляващите в страната му са подготвени да поканят и други страни да прегледат информацията от черните кутии, в случай че са заинтригувани.

Така се поставя завършек на два месеца разногласия сред Киев и Техеран за ориста на черните кутии от самолета, който беше свален от иранска ракета на 8 януари. На борда имаше 176 души - множеството от тях жители на Иран, Украйна и Канада, и всички те починаха.

„ Те се съгласиха, че в идващите две седмици ще донесат черните кутии в Украйна за прочит и в случай че това не е допустимо, те ще дойдат във Франция “, съобщи източник от канадското държавно управление.

Общо 57 от пасажерите в самолета имаха канадско поданство и страната, наред с други страни, искаше неведнъж от Техеран да й даде достъп до информацията от черните кутии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР