Ирански самолет с 66 души на борда, изпълняващ полет по

...
Ирански самолет с 66 души на борда, изпълняващ полет по
Коментари Харесай

Ирански самолет с 66 души на борда се разби

Ирански аероплан с 66 души на борда, изпълняващ полет по вътрешна линия, се разруши в югозападната част на страната, оповестиха редица локални медии, представени от Агенция Франс Прес. Няма оживели, заяви компанията притежател на самолета.

Самолетът, който е осигурявал връзката по въздух сред Техеран и град Ясудж, "се е разрушил в региона на град Семиром, на близо 480 километра южно от иранската столица.

Самолетът Ей Ти Ар (ATR) е бил на самолетна компания Асеман еърлайнс (Aseman Airlines), заяви ръководителят на иранската парламентарна комисия за външна политика и сигурност Аладин Боруджерди.

Той е превозвал 60 пасажери, а екипажът му е бил от 6 души, когато е липсващ от екраните на радарите тази заран, добави Боруджерди. Той посочи, че локални поданици са видели злополуката. Семиром, както и Ясудж, са ситуирани в планините Загрос.

Самолетът е липсващ от радарите 50 минути след началото на полета. Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос. Разстоянието сред столицата и крайната дестинация е 556 км, които всекидневно се минават за час и половина от самолета.

Изпратен бе избавителен хеликоптер, тъй като поради планинския релеф до мястото на злополуката коли за спешна помощ не могат да се придвижат, посочи представител на избавителните служби.

"След претърсването на зоната, в която се е разрушил самолетът, бяхме осведомени, че всички хора на борда са починали ", посочи Мохамад Табатабай - представител на Aseman Airlines, в ефира на държавната телевизия.

Иранските медии оповестяват, че командирът на разрушилия се аероплан през 2013 година съумява да приземи аероплан с отказал мотор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР