Ирански самолет с над 50 пътници на борда, изпълняващ полет

...
Ирански самолет с над 50 пътници на борда, изпълняващ полет
Коментари Харесай

Нова самолетна катастрофа, този път трагедията е в Иран

Ирански аероплан с над 50 пасажери на борда, изпълняващ полет по вътрешна линия, се разруши тази заран в югозападната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.
Самолетът, който е осигурявал връзката по въздух сред Техеран и град Ясудж, "се е разрушил в региона на град Семиром, на близо 480 километра южно от иранската столица.

Всички избавителни служби са вдигнати по паника, прецизираха организациите Исна и Фарс, базирайки се на ръководителя на националната избавителна работа.

Семиром, както и Ясудж, са ситуирани в планините Загрос. Изпратен бе избавителен хеликоптер, тъй като поради планинския релеф до мястото на злополуката коли за спешна помощ не могат да се придвижат, посочи представител на избавителните служби.

Цитиран от организация Исна, ръководителят на иранската парламентарна комисия за външна политика и сигурност Аладин Боруджерди, заяви, че самолетът Ей Ти Ар (ATR) е бил на самолетна компания Асеман еърлайнс (Aseman Airlines). Той е превозвал 60 пасажери, а екипажът му е бил от към 6 души, когато е липсващ от екраните на радарите тази заран, добави Боруджерди и посочи, че локални поданици са видели злополуката, станала тази заран.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР