Ирански прокурор заяви, че страната е издала заповед за арест

...
Ирански прокурор заяви, че страната е издала заповед за арест
Коментари Харесай

Иран иска арест на Тръмп, търси помощ от Интерпол

Ирански прокурор съобщи, че страната е издала заповед за арест на президента на Съединените щати Доналд Тръмп за ролята му в убийството на водещ боен пълководец по-рано тази година, заяви The Independent.
Техеранският прокурор Али Алгасимер сподели, че интернационалната „ алена “ заповед включва Тръмп и още 35 души, за които се твърди, че са забъркани в удара с дрон на 3 януари, при който беше погубен военачалник Касем Сюлеймани, пълководец на настоящите зад граница ирански сили, заяви организация ИРНА.
„ Тридесет и шест души, взели участие в убийството на Хадж Касем, бяха разпознати, в това число политически и военни чиновници от Съединените щати и други държавни управления “, цитира ИРНА думите на прокурора, който добавя, че имената са подадени на Интерпол.
Няма никакъв късмет Интерпол или която и да е друга правоприлагаща организация да предприеме дейности по поръчката, която произтича от решение на Тръмп и твърдолинейни идеолози, оформящи политиката му към Иран да убие Сюлеймани отвън интернационалното летище в Багдад.
Но дейностите на иранските управляващи служат за похищение на вниманието от неуспехите на държавното управление в сериозен миг, твърди изданието.
Икономиката на страната е в доста тежко положение поради строгите американски наказания, ограничаващи способността на Иран да прави бизнес с други страни и последствията от пандемията на ковид, която фрапантно забави вътрешната стопанска система. Изправена пред икономическия срив, администрацията на президента Хасан Рухани се опълчи на здравните специалисти и стартира да позволява на бизнеса да се отвори още веднъж, предизвиквайки възобновление на ковид.
След като паднаха до 34 обявени за гибел от ковид за ден през май, смъртните случаи се повишиха назад, като минимум 144 смъртни случая бяха обявени в неделя, най-високата след пика на пандемията при започване на април. В понеделник мрачната статистика доближи достигна 162.
Обвиненията против Тръмп и неговото обграждане също възкресяват мемоари за ликвидиране, което за малко галванизира и сплоти огромни сегменти от иранското население.
Заповедта идва в миг, когато Тръмп е изправен пред дейности против пандемията на ковид, расовото напрежение в Съединени американски щати и несъгласията на международната сцена, което го направи изключително неизвестен в страната му и в чужбина. Проучване, оповестено в понеделник от Европейския съвет по външни работи, сподели, че възприемането на Съединени американски щати в страните от Европейски Съюз се е влошило доста заради работата на Тръмп против коронавирусната пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР