Ирански млекопреработватели търсят бизнес сътрудничество с български производители на млечни

...
Ирански млекопреработватели търсят бизнес сътрудничество с български производители на млечни
Коментари Харесай

Ирански млекопреработватели търсят сътрудничество с наши производители

Ирански млекопреработватели търсят бизнес съдействие с български производители на млечни артикули. Това стана ясно по време на среща сред представители на сектора от Иран и България. Сред най-търсените артикули от иранците, се оказва българското сирене. Към днешна дата, обаче, нито един роден производител не предлага продукцията си в персийската страна, макар че настоящите млекопреработвателни предприяти у нас са над 300.

За последните шест месеца износът ни към Иран е над 38 млн. $ и се състои главно от химични торове, пътнически коли и крикове. Въпреки развиването на икономическите връзки сред двете страни, българското сирене е спомен от предишното за персийската страна.
Саид Хадеи, ръководител на Българо-иранска бизнес асоциация: " Старото потомство на Иран знае за българското сирене, младите генерации, в случай че не знаят, най-малко са чували. Иранският пазар в действителност има добър капацитет да бъде сериозен пазар за българските производители на млечни артикули. "
За българските производители на млечни артикули, изнасянето на суровината към Иран и Близкия Изток е опция за разширение на пазарите.
Ахмед Али, представител на компания за произвеждане на млечни артикули: " Иран е огромен пазар, който познава българското сирене като сирене. Това ни интересува-да си продадем производството и стоката.
От Министерството на стопанската система са категорични-българските млечни артикули имат място на непознати пазари.
Александър Манолев, заместник-министър на стопанската система: " Това е бранш, който може да предложи доста по повод както на увеличение на комерсиалните обмени, на износа към Иран, по този начин и за взаимни предприятия, които да бъдат с ирански капитали в България. "
Срещите на иранските млекопреработватели ще продължат и през идната седмица с локални производители в Пловдив и Хасково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР