Ирански жени се разбунтуваха срещу официалната власт в страната, като

...
Ирански жени се разбунтуваха срещу официалната власт в страната, като
Коментари Харесай

Иранските жени на бунт: свалят забрадките!

Ирански дами се разпалиха против формалната власт в страната, като започнаха да разгласяват в обществените мрежи фотоси със свалени забрадки.

Това е нов стадий на митингите на дамите против формалната власт в страната, които ескалираха към Нова година. До момента размириците към този момент взеха десетки жертви, а задържаните са стотици.

По време на митингите в столицата Техеран дами демонстративно смъкват забрадките, наречени хиджаб. В ислямската република представителките на слабия пол са задължени да покриват косите си с хиджаб - норма, която не е била отменяна през последните 40 години. Едва предходната седмица полицията разгласи, че повече няма да арестува дами, в случай че не са с покрити коси.

Часове по-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е пристигнало „ време за промяна” в Иран след насилието от последните дни по време на най-големите митинги против властта след 2009 година

„ Иран се проваля на всяко ниво, макар ужасната договорка, подписана с тях от държавното управление на Обама. Великият ирански народ е репресиран от доста години. Те са гладни за храна и независимост. Богатството на Иран е заграбвано, наред с човешките права. ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА!”, написа Тръмп в „ Туитър”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР