Ирански генерал предупреди, че страната му все още се стреми

...
Ирански генерал предупреди, че страната му все още се стреми
Коментари Харесай

Иран все още иска да убие Тръмп

Ирански военачалник предизвести, че страната му към момента се стреми да убие някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговия държавен секретар Майк Помпео като възмездие за убийството на висшия пълководец Касем Сулеймани. Техеран неведнъж се е заричал да отмъсти за убийството на Сулеймани, ръководителя на задграничните интервенции на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, при офанзива на американски дрон против летището в Багдад през януари 2020 година „ Надяваме се, че можем да убием Тръмп, Помпео, (бившия американски военачалник Кенет) Макензи и военните командири, които са дали заповедта “ да убият Сулеймани, сподели по малкия екран военачалник Амирали Хаджизаде, пълководец на въздушно-космическата част на армията.

Тръмп подреди удара в отговор на редица офанзиви против ползите на Съединени американски щати в Ирак, за които администрацията му упрекна Иран. Дни по-късно Иран отмъсти, като изстреля ракети по американска въздушна база в Ирак, в която се намираха американски бойци. Тогава никой не почина, само че Вашингтон сподели, че десетки са претърпели травматично увреждане на мозъка. Съединени американски щати и техните съдружници неведнъж са изразявали угриженост към програмата на Иран за балистични ракети, както и за неговата " дестабилизираща " роля в Близкия изток.

В своите телевизионни забележки Хаджизаде сподели, че Иран " в този момент е в положение да удари американски кораби на разстояние от 2000 километра ". " Поставихме тази граница от 2000 километра от почитание към европейците и се надяваме, че европейците ще се покажат почтени за това почитание ", сподели иранският военачалник. В събота иранската държавна телевизия излъчи видеозапис на " крилата ракета с обхват от 1650 километра ", създадена от армията. Отделно Иран евентуално ще даде на Сирия ракетната система земя-въздух, с цел да " укрепи " отбранителните си качества. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР